Uudised

Maaülikooli taimekaitsepäeval räägitakse taimekaitse uutest arengutest

Teisipäeval, 22. oktoobril algusega kell 10 toimub Tartus XXII taimekaitsepäev “Uued arengusuunad integreeritud taimekaitses”. Konverentsil räägivad noorteadlased ja doktorandid erinevatest temaatilistest uuringutest ning uutest suundadest taimekasvatuses.

”Taimekaitsepäeval tutvustamisele tulevad teemad on hetkel aktuaalsed ning leidnud kajastust ka mujal maailmas,” rääkis Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekaitse osakonna juhataja Marika Mänd. Näiteks annab maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi doktorant Riina Kaasik ülevaate püüniskultuuride strateegiast rapsikasvatuses – tegemist on uue meetodiga rapsikahjurite ohjamisel, kus kahjurid suunatakse mõnele kõrval kasvavale atraktiivsele kultuurile. Samuti räägitakse maailmaski aktuaalsest hahkhallituse tõrjest mesilaste ja kimalaste abil ning potentsiaalsetest sobivatest kartulisortidest Eesti tingimustes. Ülevaade antakse ka putukamürkide negatiivsest toimest jooksiklaste käitumisele, mikroseeni puudutavatest teadustöödest ja kartulialastest uurimustest Venemaal.

Taimekaitsepäev on mõeldud eelkõige tootjatele, nõustajatele ja erinevatele teemaga kokku puutuvatele ametnikele. Päeva korraldavad Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekaitse osakond ja Eesti Taimekaitse Selts.