Uudised

Tallinnas otsitakse maaülikooli pereülikooli õppepäeval vastuseid maakorralduslikele probleemidele

Laupäeval, 23. novembril toimub Eesti Maaülikooli Tallinna pereülikooli teine õppepäev, kus maaülikooli geomaatika osakonna dotsent Siim Maasikamäe räägib maakorralduse tähtsusest ja vajalikkusest meie elus.

Dotsent Siim Maasikamäe räägib oma ettekandes sellest, mis on maakorraldus, millega maakorraldus tegeleb ja millega ei tegele. „Lühidalt annan ülevaate maakorralduse sisust ja ülesannetest läbi aja alates Eesti iseseisvumisest 1918. aastal,“ lisas Maasikamäe. „Oluline osa ettekandest käsitleb neid maa kasutamisega seotud probleeme, mille lahendamisel võib maakorraldusest kasu olla.“ Näiteks tõi Maasikamäe maa võõrandamise teede ehitamiseks üldistes huvides, aga ka parema juurdepääsu tagamise oma maatükile. Sel ajal, kui täiskasvanud kuulavad loengut, saavad lapsed joonistada maakaarte ja tutvuda maamõõtja elukutsega.  

Pereülikooli raames toimub Tallinnas kokku neli õppepäeva (oktoobris, novembris, märtsis ja aprillis). Pereülikooli loenguid viivad läbi Eesti Maaülikooli teadlased ja õppejõud.

Pereülikool alustas Tartus 2012. aasta sügisel ning õppepäevad said tartlaste seas väga populaarseks.  Pereülikooli esimene aasta näitas selgelt, et kogu perega kooskäimist ja uute teadmiste saamist hinnatakse kõrgelt nii laste kui täiskasvanute poolt. Tartu linn tunnustas Eesti Maaülikooli pereülikooli tiitliga „Laste- ja noortesõbralik tegu 2012“.

Täpsem ajakava: http://avatudylikool.emu.ee/pereulikool-2013-2014/.