Uudised

Tehnotroonikatudengid osalesid rahvusvahelisel pneumosõidukite võistlusel

Eesti Maaülikooli Tartu Tehnikakolledži tudengid osalesid iseehitatud pneumo­sõidu­kiga ehk suruõhu jõul töötava hobikarti meenutava masinaga 16.-17. mail Ungaris toimunud rahvusvahelisel võistlusel, millest võttis osa 49 meeskonda kuuest riigist.

Kuigi auhinnalist kohta ei tulnud, läks pneumo­mobiili ehitamist juhendanud doktorandi Marten Madissoo arvates võistlus esimese korra kohta siiski hästi, kuna mitmesugustele tõrgetele vaatamata läbiti kõik etapid, mille hulgas oli nii kestvussõit kui kiirendussõit.

„Võidust hoopis olulisem on see, et tudengid said reaalse inseneritöö kogemuse alates projektide kirjutamisest, projekteerimisest ja materjalide hankimisest ning lõpetades masinaehitusega,“ ütles Marten Madissoo, kelle sõnul mõte võistlusest osa võtta tekkis sellest, et ta tahtis pneumoajamite ainet tehnotroonikatudengitele põnevamaks teha. „Võistlus oli klassiruumis õpitule heaks praktiliseks väljundiks.“

Projekti meeskonda kuulub neli tudengit - Mart Müllerbeck, Egert Killingg, Taimo Piho ja Mehis Tamm, kellele lisaks panustas eelmise aasta oktoobris alguse saanud masina projekteerimisse ja ehitamisse mitmeid teisi tudengeid ning õppejõudusidki.

Projekti toetas Haridus- ja Teadusministeerium läbi SA Eesti Teadusagentuuri poolt läbiviidud teaduse populariseerimise projektikonkursi.