Uudised

Kinnitati nutika spetsialiseerumise õppekavad

Uuest õppeaastast (2014/2015) premeerib Eesti Maaülikool tublimaid nutika spetsialiseerumise erialale sisseastunuid 160 eurose erialastipendiumiga kuus, millega loodetakse suunata noorte valikuid majanduse kasvuvaldkondades vajalike erialade kasuks.

Maaülikoolis õpetatakse nendest viit: kõrghariduse esimesel astmel tehnotroonika (rakenduskõrgharidusõpe), toiduainete tehnoloogia (bakalaureuseõpe) ning loomakasvatus ja kalakasvatus (bakalaureuseõpe). Magistriõppekavadest liha- ja piimatehnoloogia ning põllumajandussaaduste tootmine ja turustamine. Erialastipendiumi määratakse üliõpilastele kaks korda õppeaastas viieks õppekuuks (september - jaanuar; veebruar – juuni).

Õppekavade valimisel võttis haridus- ja teadusministeerium aluseks koostöös paljude ettevõtjate ja teadlastega valminud analüüsi tulemused, samuti lähtuti OECD ja Euroopa Liidu metoodikast ja nn nutika spetsialiseerumise protsessist, mille raames on Eestis välja selgitatud ettevõtluse valdkonnad, milles on keskmisest suurem kasvupotentsiaal ja loodav lisandväärtus. Analüüsi kohaselt on  nendeks valdkondadeks info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, tervisetehnoloogiad ja –teenused ning ressursside väärindamine erinevate tehnoloogiate kasutamise abil.

Stipendiumi väljamaksmist koordineerib SA Archimedese programm Primus. Stipendiume maksab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondist.

Rohkem infot erialastipendiumi kohta leiab siit.