Uudised

Järvselja Õppe- ja Katsemetskond tunnustas Martin Tishleri magistritööd

SA Järvselja Õppe- ja Katsemetskond on väga pikka aega pakkunud metsanduse üliõpilastele võimalust oma teadmisi praktikas kinnitada. Igal aastal koostatakse Järvselja andmete baasil ka mitmeid lõputöid, millest parimaid on Järvselja Õppe- ja Katsemetskond  ka premeerinud. Sel aastal anti preemia Martin Tisherile.

SA Järvselja Õppe- ja Katsemetskond  otsustas magistritööde kaitsmiskomisjoni ettepanekul sellel aastal  premeerida 500 euroga loodusvarade kasutamise ja kaitse eriala üliõpilase Martin Tishleri magistritööd  Männiku uuendamine turberaietega Järvselja näidis katsealal. Magistritööle omistas komisjon hindeks - suurepärane. Magistritööd juhendas  professor Hardi Tullus, kelle eestvedamisel on Järvseljale rajatud  turberaiete uuringuks näidis-katseala.

Magistritöö eesmärkideks oli uurida mändide uuenemistingimusi, juurkonkurentsi ja valgustingimusi eri turberaieviiside juures ning ka kasvutingimuste parandamise võimalusi väetamise teel. Töö tulemusel selgus, et loodusliku uuenduse arenguks on parim viis veerraie ning toitainete lisamine ei andnud esialgu taimede juurdekasvule olulist lisa.


SA Järvselja Õppe- ja Katsemetskonna  preemia koos tunnustuskirjaga antakse Martin Tishlerile üle Eesti Maaülikooli lõpuaktusel 19.juunil.