Uudised

Maaülikoolis toimub jahimeestele suunatud infopäev sigade Aafrika katkust

Reedel, 10. oktoobril algusega kell 12.00 toimub Eesti Maaülikooli peahoone aulas jahimeestele suunatud infopäev sigade Aafrika katkust.

„Alanud ajujahiperioodi kontekstis on oluline, et iga jahimees teaks, mida Eesti metsadesse jõudnud ohtlik haigus kaasa toob ning kuidas peab käituma, et sigade Aafrika katku levik peatada. Selleks, et tagada meie põllumajanduse ja toiduainetööstuse turvalisus, saavad jahimehed õige käitumisega palju ära teha,“ sõnas Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Infopäeval jagavad valdkonna spetsialistid teadmisi nii sigade Aafrika katku olemusest, hetkeolukorrast kui piirkondadele rakenduvatest kitsendusmeetmetest. Lisaks selgitatakse jahimeestele, kuidas võtta metssigadelt proovivõttu ning millised on tõrjemeetodid.

Teemasid aitavad avada nii Eesti Maaülikooli, Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnaameti kui Veterinaar- ja Toiduameti spetsialistid.  Kohal on ka Eesti Jahimeeste Seltsi esindajad ning pärast ettekandeid toimub arutelu.

Infopäevale on lisaks jahimeestele oodatud kõik huvilised, ettekannetest tehakse ka otseülekanne Eesti Maaülikooli kodulehel aadressil http://video.emu.ee.