Uudised

Eesti Maaülikoolist saab üheks päevaks veeülikool

Neljapäeval, 23. oktoobril saab maaülikoolist üheks päevaks „veeülikool“, ja sel puhul oodatakse külla 10.-12. klasside õpilasi, keda huvitab vees ja veega toimuv.

Veepäeval saab ülevaate Eesti Maaülikoolis õpetatavatest veega seotud erialadest. „Elu ilma veeta on raske ette kujutada, mistõttu on oluline, et seda oleks õigel ajal, õiges koguses ja õiges kohas,“ selgitas Eesti Maaülikooli turunduse peaspetsialist Kariina Tšursin. „Oleme harjunud sellega, et kraanist tuleb puhas vesi, aga ei mõtle eriti sellele, kuidas see sinna on saanud või milleks vett peale pesemise ja söögitegemise veel vaja võiks olla.“  Eesti Maaülikoolis on mitmeid veega seotud õppekavu, mis hõlmavad nii vett ökosüsteemi osa ja elupaigana kui ka näiteks vesiehitiste projekteerimist – pakkudes midagi nii looduslähedase mõtteviisiga kui ka insenerimõtlemisega noortele. Just erialavaliku hõlbustamiseks soovimegi tutvustada veepäeval nii õppekavade sisu kui ka väljavaateid tulevikus tööd andvate ettevõtjate juures.

Veepäeval toimuvad ekskursioonid Võrtsjärve ääres asuvasse limnoloogiakeskusesse, Härjanurme kalakasvandusse ning Leevi jõel paiknevate hiljuti rekonstrueeritud paisude ja kalapääsude juurde. „Vesi on ökosüsteemi oluline osa, mõjutades nii kliimat kui ka meie toidulauda, ning 23. oktoobril toimuv veepäev annab noortele ülevaate veega seotud teemadest,“ lisas Tšursin.

Viimane päev veepäevale registreerumiseks on täna, 20. oktoobril. Lisainfo: www.emu.ee/vesi