Uudised

Kuu lõpus toimuvad üle Eesti Teaduslahingu esimesed osavõistlused

25.-29. jaanuarini toimuvad kõigis maakondades ja Tallinnas Teaduslahingu esimesed osavõistlused, kus kolmeliikmelised võistkonnad otsivad vastuseid erinevaid valdkondi kombineerivatele „käed-külge“ ülesannetele. Piirkondade parimad pääsevad edasi Tartus toimuvasse superfinaali, mis toimub 15. aprillil.

„Teaduslahingus saavad õpilased panna proovile oma loovuse ja meeskonnatöö, samuti laialdased teadmised maailmaasjadest, mis siiski pole esmatähtsad,“ rääkis Teaduslahingu korraldaja Marge Thetloff, kes rõõmustas rekordarvu osalejate üle – kokku osaleb eelvoorudes 170 võistkonda sajast koolist.

Teaduslahing on võistlus koolinoortele, mis toob õpilased põnevasse loodus- ja täppisteaduste maailma. Igapäevaelus ette tulevatele probleemidele ja teaduslikele küsimustele pannakse käed külge ning leitakse läbi katsetamise ja meeskonnatöö lahendus. Teaduslahingus võtavad mõõtu 7.-9. klasside kolmeliikmelised võistkonnad.

Teaduslahingu peakorraldajaks on erinevate Eesti ülikoolide tudengeid ühendav „Elus teadus“, mille peamiseks eesmärgiks on tutvustada maa ja toiduga seotud valdkondi ning loodus- ja tehnikateadusi. Teaduslahingus osalemine on kõigile tasuta. Teaduslahingu toimumist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Teadusagentuur, Eesti Maaülikool, Tartu Ülikool, Total Eesti, RMK ja City Motors.

Teaduslahing pälvis 2015. aasta Eesti teaduse populariseerimise auhinna riiklikul konkursil peapreemia kategoorias „Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel“.

Täpsemat infot võistluse kohta leiab aadressilt http://teaduslahing.emu.ee/