Uudised

Ilmus kõrgkooliõpik jäätmekäitlusest ja pinnase tervendamisest

Riikliku programmi „Eestikeelsete kõrgkooliõpikute koostamine ja väljaandmine (2008–2012)“ toel on ilmunud Eesti Maaülikooli professori Mait Kriipsalu ja emeriitprofessori Aleksander Maastiku ning Tartu Ülikooli professori Jaak Truu koostatud kõrgkooliõpik „Jäätmekäitlus ja pinnase tervendamine“. 

Autorite sõnul koolitatakse mitmes Eesti kõrgkoolis keskkonnakaitseasjatundjaid, ent jäätmekäitlust ja pinnasetervendust käsitlevat eestikeelset õpikut seni ei olnud. Ilmunud raamatus antakse ülevaade sellest, kuidas jäätmeid tänapäeval käideldakse ja taaskasutatakse, juhitakse tähelepanu vajadusele suhtuda jäätmetesse kui ressurssi ning käsitletakse nii looduslähedusi kui ka tehnilisi lahendusi inimtegevusega rikutud pinnase tervendamiseks. Õpikusse on koondatud erialateavet kogu maailmast ning antakse ülevaade sellest, mida on Eestis käsitletavas valdkonnas tehtud ja tehakse. Erilist rõhku on pööratud eestikeelsele oskussõnavarale, et sel moel aidata ühtlustada eri erialade inimeste keelepruuki. Õpik on mõeldud ka käsiraamatuks neile, kelle kutsetöö on seotud jäätmete kogumise ja taaskasutamise ning keskkonna kaitsmisega. Rikkalikult illustreeritud värvitrükis teos pakub kindlasti huvi kõigile, keda huvitab meie elukeskkonna muutmine puhtamaks ja tervislikumaks. Õpiku andis välja TTÜ kirjastus, sellel on 376 lehekülge.

Õpikut saab omahinnaga osta TTÜ kirjastusest (anne.puuaru@ttu.ee) ja Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi raamatukogust (kristel.kirsimae@emu.ee) ning ka Apollo kauplustest.

Õpiku esitlus toimub 16. märtsil kell 15.00 Eesti Maaülikooli raamatukogus.

Lisainfo: Mait Kriipsalu, Eesti Maaülikooli professor, e-post: mait.kriipsalu@emu.ee, tel 513 6664