Uudised

Maaülikool väntab taas kilomeetreid

1. aprillil algab Eesti Maaülikoolis taas jalgrattakonkurss „Väntame kilomeetreid“. Konkursi eesmärk on juhtida tähelepanu jalgratta kui arvestatava transpordivahendi kasutusmugavusele ja sellega kaasnevatele lisavõimalustele ning ühtlasi selgitada välja ka maaülikooli pühendunuim jalgrattur ja struktuuriüksus. 

„Kui möödunud sügisel esmakordselt toimunud konkursil osales 42 inimest ja kokku läbiti üle 10 600 kilomeetri, siis nüüd ootame tunduvalt suuremat osavõttu ja läbitud kilometraaži. Kevad on käes ja ilmad lähevad iga päevaga üha enam jalgrattasõbralikumaks,“ ütles Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli projektijuht Elen Peetsmann.

Konkursile oodatakse osalema kõiki maaülikooli töötajaid ja tudengeid. Kilomeetrite arvestuses lähevad arvesse kõik transpordi eesmärgil läbitud vahemaad 1. aprillist kuni 31. maini. Pühendunuima ratturi ja struktuuriüksuse väljaselgitamiseks jälgivad korraldajad osalejate igapäevast läbitavat jalgrattadistantsi ning koostavad edetabeli nii individuaalses kui ka struktuuriüksuste vahelises arvestuses. Parimad ratturid kuulutatakse välja juuni alguses toimuval tänuüritusel.

Konkurssi viivad läbi Eesti Maaülikooli roheline ülikool, Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts ning üliõpilasesindus.

Rohkem infot konkursi kohta leiab kodulehelt www.emu.ee/jalgratas.