Uudised

Eesti Maaülikooli jalgrattakonkursil läbiti üle 14 000 kilomeetri

1. aprillist 31. maini toimus Eesti Maaülikoolis teistkordselt ülikooli töötajatele ja üliõpilastele suunatud jalgrattakonkurss „Väntame kilomeetreid!“, kus 49 töötajat ja tudengit läbisid kokku 14 049 kilomeetrit, ehk umbes samapalju, kui on Tartust Kaplinna.

Esimesele kohale tuli veterinaarmeditsiini tudeng Liis Lõune, kes läbis 832,64 kilomeetrit. Teisele kohale tuli loodusturismi tudeng Kristiina Jõks, kes läbis 809,11 kilomeetrit. Kolmandaks tuli 758,18 kilomeetriga maastikuarhitektuuri osakonna lektor Toomas Muru.

Eesti Maaülikool peab oluliseks rohelise mõtteviisi arendamist nii ülikooliliikmete hulgas kui ühiskonnas tervikuna, et rakendada keskkonnasäästlikke lahendusi inimeste igapäevases tegevuses. Rohelise ülikooli projektijuhi Elen Peetsmanni sõnul oli lõppenud konkursi peamiseks eesmärgiks juhtida tähelepanu jalgratta kui arvestatava transpordivahendi kasutusmugavusele. „Ühelt poolt on tegemist käepärase liiklusvahendiga, mis võimaldab inimestel jõuda tööle ja loengutesse vähese ajakuluga ning auto- ja bussiliiklusest sõltumatult. Meie ülikoolilinnak on ka piisavalt suur, et siin ringiliikumiseks oleks jalgratas optimaalseim liiklusvahend,“ selgitas ta. „Teiselt poolt on tegemist rohelise mõtteviisi edendamisega, kuna jalgrattasõit koormab keskkonda vähem kui muud transpordiliigid.“ Kolmas aspekt on tema sõnul tervislike eluviiside toetamine.

Esimest korda toimus konkurss möödunud aasta sügisel, kui 42 töötajat ja tudengit läbisid kahe kuu jooksul 10 683 kilomeetrit.