Uudised

Maaülikoolis on tõusnud huvi insenerierialade vastu

Eesti Maaülikooli bakalaureuse- ja magistriõppesse laekus sisseastumisperioodil 2779 avaldust. Märgatav on sisseastujate  huvi suurenemine tehnikavaldkonna vastu, tubli tõusu on sel aastal teinud vesiehitus ja veekaitse, maaehituse, tehnotroonika ning tehnika ja tehnoloogia õppekavade sisseastumisavalduste arv.

Enim soovijaid on loodusturismi õppekavale (6,75 avaldust kohale), järgnevad toiduainete tehnoloogia (6,56) ja veterinaarmeditsiin (6,16). Pingereas järgnevad keskkonnakaitse ning maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine.

Magistriõppekavadest on populaarseim majandusarvestus ja finantsjuhtimine, kus ühele kohale kandideerib enam kui 3 soovijat ning sellele järgnevad ökonoomika ja ettevõtluse ning aianduse õppekavad. Doktoriõppesse saab avaldusi esitada veel kuni 15. augustini.

Eesti Maaülikooli õppeprorektor Paavo Kaimre sõnul oli sisseastumisavalduste hulk ning populaarseimate õppekavade pingerida ootuspärane – samad erialad on edetabeli tipus figureerinud ka varasematel aastatel.  „Eesti Maaülikoolis oleme tuleviku tippude harimisel pannud tugevalt rõhku praktilisele õppele ning ettevõtlikkuse arendamisele. Magistriõppesse laekunud avalduste arv näitab, et enim ongi hinnas erialad, kus kaugõppe vormi kasutades saab ühildada õpingud karjääriga“, sõnas Kaimre.

Vastuvõtukatsed valitud erialadele kestavad veel kuni 12. juulini, vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 14. juulil, õppimatulek tuleb kinnitada 2 päeva jooksul.

Eesti Maaülikool kuulub põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikooli edetabelisse, olles 51.-100. kohal. Taime- ja loomateaduste ning keskkonna ja ökoloogia valdkonnas kuulub Eesti Maaülikool maailmas 1% enim viidatud teadusasutuste hulka.