Uudised

Maaülikooli tudengid said uued õppe- ja puhkealad

Eesti Maaülikooli kinnisvaraosakond koostöös instituutidega töötas välja projekti, mille raames sisustati õppehoonetes viis õppe- ja puhkeala. Projekti tulemusena täiustati üliõpilaste ja töötajate õppe- ja vaba aja veetmise keskkonda.

Maaülikooli kinnisvaraosakonna haldustalitluse juhataja Ülo Roobi sõnul nägid vajadust kaasaegsete õppe- ja puhkealade järele eelkõige tudengid: "Projekti sisend tuli üliõpilastelt, kes leidsid, et mugavaid ja funktsionaalseid alasid meil napib," ütles ta.

Värske ilme saanud puhkealad aitavad tudengitele kaasa mitmeti. Näiteks on kahel puhkealal nüüd suuremad lauad, mille taga saavad üliõpilased rühmatöid teha. Samuti on enamik uuest mööblist mobiilne, mis tähendab, et mööblit saab vastavalt vajadusele ümber paigutada.

Puhkealad disainis sisekujundusfirma BOREAL eesotsas Jaanika Sokmaniga maaülikooli hoonetele spetsiaalselt. See tähendab, et kujunduses lähtuti konkreetse hoone värvilahendustest ja sisearhitektuurist. Ülo Roop nentis, et kuna maaülikooli hoonestik on kord juba läbimõeldult projekteeritud, on uute puhkealade näol tegu olemasoleva vajaduspõhiste täiendustega.