Uudised

EMÜ sportlased võtsid naiskonnaga suurvõistlustelt magusa võidu

Foto: Renee Kütisaar

Detsembri alguses mängis Eesti naiste saalihokikoondis Slovakkias MM-finaalturniiril eesotsas maaülikooli sportlastega mitu võidukat mängu. Viimases mängus alistas naiskond lisaaja järel vastased Ameerika Ühendriikidest, saavutades 11. kohaga koondise siiani parima tulemuse.

Eesti koondise mängija ja Eesti Maaülikooli saalihokikooli treeneri Reti Väärti sõnul jäi naiskond oma tulemusega rahule. Eriti, et nii head tulemust ei ole koondis varem teinud. „Kindlasti ei olnud see meie lagi. Ma usun, et kõigil jäi veel kõvasti potentsiaali ja võistlushimu sisse ning me oleme võimelised veel paremale tulemusele mängima,“ rääkis Väärt. Ta lisas, et MMi esinelikut saab tulevikus kindlasti eeskujuna võtta, kuna sealsed mängijad on hoopis teisel tasemel. „Slovakkia noorte võistkond on kindlasti väga äge eeskuju. Nad on endaga hästi kõvasti tööd teinud ja tippu mänginud,“ märkis Väärt.

Esimest korda mängis naiste koondis MMil 2009. aastal, kui lõpetati 15. kohaga. Võrreldes selle ajaga on Väärti sõnul naiskonna töös palju muutunud. „Sel korral toimus meil rohkem laagreid ja kokkusaamisi, et harjutada koos mängu. Lisaks on juba kaks hooaega osalemist Läti liigas tõstnud mängijate taset. Tänu sellele, et sealne tase on kõrgem, saime ka meie oma tempo kiiremaks ja mängu jõulisemaks,“ rõõmustas Väärt.

Kuigi uue aasta plaane on keeruline ennustada, rääkis Väärt, et juba aasta pärast on käes uus MM kvalifikatsioon. „Treenerid juba mainisid, et varsti hakkame jälle tööd tegema,“ lisas ta. „Hetkel käivad veel Eesti ja Läti liiga mängud. Motivatsiooni edasi mängida peaks igal juhul olema palju, kuna nii tugevate vastaste vastu astuda ja veel tugevamate mänge jälgida on juba omaette võit.“

Väärt nentis, et naiste jaoks on oluline jätkata mängu ka Läti liigas. Igal aastal tuleb koondisel üle küsida võimalus sealses liigas mängida. „Õnneks on meid siiani rõõmuga vastu võetud, kuna koostööst võidavad kõik. Meie saame nende pealt õppida – samas oleme ka tugevad konkurendid, kelle vastu mängu harjutada,“ kommenteeris Väärt tänast koostööd mängijate treenimiseks.