Uudised

Kas Eestist võib saada veinimaa?

Põhjamaine viinamarjakasvatus saab üha enam hoogu. Viimasel külma kliima viinamarjakonverentsil VitiNord2018 selgus, et sellel alal on tehtud suuri edusamme nii teaduses kui ka tootmises. Tähelepanu ja tunnustust leidis ka Eesti Maaülikooli aianduse õppetooli punane katsevein, mis oli valmistatud sordist ‘Hasanski Sladki’.

Selleks, et jagada teadmisi viinapuudele sobivate tingimuste loomisest, korraldab Eesti Maaülikooli aianduse õppetool koostöös Murimäe Veinikeldriga juba traditsiooniks saanud suvise viinamarjapäeva. Kohapeal räägitakse kohalikust veinist ja arutletakse, kas Eestist võiks saada veinimaa. Samuti vaadatakse, kuidas kujuneb saagiaasta kandvas istandikus Rõhu katseaias ning Murimäel näidatakse, kuidas rajada viinamäge mäe küljele.

31. augustil ehk viinamarjapäeval saab lisaks degusteerimisele ka süüa ja seetõttu on vajalik üritusele registreerida 28. augustiks SIIN.
Osavõtt on tasuta ja esitlustegevus toimub “Teadmussiirde pikaajaline programm aianduse tegevusvaldkonnas ” raames. Üritust toetab Euroopa Liit.