Uudised

Tallinna loomaaed valis maaülikooli aasta sõbraks

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi kliinilise veterinaarmeditsiini õppetooli kliiniline juht Aleksandr Semjonov

Laupäeval, 25. augustil oma 79. sünnipäeva tähistanud Tallinna loomaaed pakkus külastajatele veidi erilisemat programmi, kuid pidupäev oli ka loomaaia töötajatel ja sõpradel. Peost sai osa ka maaülikool, sest loomaaed andis tänavuse Aasta Sõbra tiitli just Eesti Maaülikoolile.

Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi ja loomaaia ühiselt välja antava tiitli tõi ülikoolile abi loomade heaolu parandamise eest, sõnas veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi kliinilise veterinaarmeditsiini õppetooli kliiniline juht Aleksandr Semjonov. Mäletatavasti on maaülikooli veterinaarid aidanud loomaaial ravida nii jääkaru kui elevanti ning sõlmitud koostöölepingu järgi teinud seda tasuta. Samas on saadud hulk väärtuslikke kogemusi. Loomaaia direktor Tiit Maran andis Aleksandr Semjonovile üle ka skulptor Tauno Kangro valmistatud ilvese skulptuuri, mis hakkab asuma maaülikooli loomakliinikus.

Loomaaia Aasta Sõbra tiitliga pärjatakse üksikisikuid või organisatsioone, kes on oma tegevusega viimase aasta jooksul oluliselt kaasa aidanud loomaaia arengule. Varem on Aasta Sõbra tiitli pälvinud näiteks sellised ettevõtted ja isikud nagu Talot AS, Tikkurila AS, Veronika Padar ja Anne Järvsoo.