Uudised

Metsateadus jagab praktikutele uut teadmust

Eesti Maaülikooli metsanduse valdkonna aastakonverents „Metsanduselt praktikale“ tutvustab värskemaid metsanduslike teadusuuringute tulemusi.

Konverentsil kohtuvad metsateadlased, metsanduse praktikud ning teiste valdkondade metsandusest huvitatud esindajad. „Konverentsi eesmärk on arutleda metsanduse eri tahkude üle ning anda avalikkusele ülevaade viimase aja teadusuuringute tulemustest. Kuna konverentsil kohtuvad erinevate nägemuste ja suhtumistega inimesed, võiks see olla koht avatud diskussiooniks, mis on eelduseks üksteise mõistmisele ning õigete metsanduslike otsuste langetamisele,“ rääkis konverentsi korraldaja, maaülikooli vanemteadur Jürgen Aosaar.

Ettekannete teemad hõlmavad laia spektrit. Teiste seas tuleb juttu metsapatoloogiast, millel on maaülikooli dotsent Rein Drenkhani sõnul metsamajandusele ja linnahaljastusele palju öelda. “Patogeenide leviku ja kahjustuse põhjuseks on kliimamuutused ja globaalne kaubandus, sh elustaimede transport ehk intensiivne inimtegevus. Uute haiguste tõrjestrateegia saab olla sisukas vaid juhul, kui tunneme patogeenide käitumist piisavalt hästi,“ rääkis Drenkhan. Lisaks tuleb juttu ka metsamajandusele olulistest juuremädanike probleemidest ning tõrjestrateegiast.

Metsanduse aastakonverents toimub 7. detsembril algusega kell 09.30 Eesti Maaülikooli peahoone aulas.

Konverentsi päevakava on nähtav SIIT

Lisainfo: maaülikooli vanemteadur Jürgen Aosaar, tel: +372 5615 7472