Uudised

Maaülikooli doktorant on "Teadus kolme minutiga" konkursi üks parimatest

Foto: Risto Mets
Loomakasvatuse doktorant Maksim Runin esitamas oma atraktiivset ettekannet Tallinnas Teaduste akadeemia saalis. Esireas jälgivad esitlust poliitik Heidi Purga, ajakirjanik Anna Pihl ja ettevõtja Tiit Pruuli.

8. veebruaril päädis Tallinnas Teaduste akadeemia saalis peetud finaaliga tänavune teaduse populariseerimise konkurss "Teadus kolme minutiga", kus noorteadlastel avanes võimalus esitada oma uurimissuunast atraktiivne kolme minuti ettekanne. Finaali jõudis kaks doktoranti Eesti Maaülikoolist, kellest üks valiti viie parima sekka.

Maaülikooli esindasid rakendus-hüdrobioloogia doktorant Marju Tamm ettekandega "Mikrovetikate mõõtmine: kas oma silm on ikka kuningas?" ning loomaksavatuse doktorant Maksim Runin ettekandega "Sügavuti rasvas". Kaheksateistkümne finalisti seas läks maaülikooli esindajatel hästi ning oma uurimissuundadest suutsid nad kaasakiskuva esitluse pakkuda täpselt kolme minutiga.

Peaauhinda välja ei antud, vaid välja kuulutati viis parimat. Nende sekka kuulub ka Maksim Runin, kelle humoorikas ettekanne lehmade rasvakaotusest pärast poegimist pälvis õhtu kõige valjema aplausi. Žürii esimees, Teaduste akadeemia president Tarmo Soomere kiitis Runini esitlust, sest keeruline teema oli tehtud vägagi mõistetavaks, et see tõmbas publiku kaasa ning oluline on ka aspekt, et noorteadlane kasutas efektiivselt ära kõik talle ette nähtud kolm minutit.

Populaarteaduslike kolme minuti pikkuste ettekannete võistlust noorteadlastele korraldati neljandat korda.