Uudised

Loodusturism – lubada või piirata?

Foto: Pexels

Täna kogunevad Eesti loodusturismi edendajad maaülikoolis, et leida vastus küsimusele, kuidas hoida valdkonna kvaliteeti kasvavas turismimajanduses.

„Kui eelmisel aastal vaatlesime loodusturismi hetkeseisu Eestis, on sel korral vajadus jõuda ühisele arusaamale, kas ja kuidas loodusturismi pakkumise maastikku reguleerida, seda eriti giidide ja reisijuhtide osas, et säiliks kvaliteet,“ rääkis konverentsi eestvedaja, loodusturismi lektor Marika Kose. Seetõttu on mitmed ettekanded suunatud loodusturismi pakkumise parendamisele.

Lisaks vaadeldakse seiklus- ja loodusturismi arengusuundi. Sel teemal peab loengu rahvusvahelise Adventure Travel Trade ühingu esindaja Milena Nikolova. Amazonas Reisid esindaja Ivo Tšetõrkin räägib aga sensoorsest reisimisest.

Konverentsile on oodatud 190 valdkonna esindajat. „See on suurepärane võimalus arusaamade ühtlustamiseks ettevõtjate, liikmes- ja arendusorganisatsioonide, kohaliku omavalitsuse ja riiklike institutsioonide esindajate vahel, et loodusväärtusi jätkusuutlikult majandada,“ lisas Kose.

Järjekorras teine loodusturismi teemaline konverents „Eesti loodus turismimajanduses“ toimub 13. märtsil kell 10.30–17.00 Eesti Maaülikooli peahoone aulas. Otseülekannet konverentsist on võimalik jälgida video.emu.ee.

Programm: pk.emu.ee/teadusinfo/loodusturismikonverents2019/

Konverentsi toimumist rahastavad Eesti Maaülikooli ASTRA projekt „Väärtusahelapõhine biomajandus“, EAS Turismiarenduskeskus ja Keskkonnaamet.

Lisainfo: Marika Kose, marika.kose@emu.ee, tel: +372 56561373. ​