Uudised

Maaülikooli magistriõppesse esitati avaldusi 27 riigist

Foto: Mari Luud

Reede südaööl lõppes maaülikoolis avalduste vastuvõtt kõrghariduse 1. ja 2. astme inglise õppekeelega õppekavadele.

Kõige uuemale, põllumajanduse ja toiduainete tootmise ärijuhtimise õppekavale esitati kokku 76 avaldust ning hetkeseisuga on vastuvõetuks osutunud 30 kandidaati. Avaldusi esitati riikidest, nagu Nigeeria, Kamerun, Bangladesh, India, Pakistan, Iraan, Afganistan, Alžeeria, Eesti, Ghana, Hiina, Kanada, Maroko, Sierra Leone ja Süüria. Vastuvõtukatsena pidid kandidaadid kirjutama motivatsioonikirja ning läbima positiivsele tulemusele Skype’i vahendusel tehtud intervjuu, kus testiti teadmisi kandidaadi kodumaa põllumajanduse ja toidutootmise, ärijuhtimise ning Eestis ja Euroopas õppimise kohta.

Kuigi maastikuarhitektuuri magistriõppekavale esitatud avalduste arv oli tänavu võrreldes eelmise aastaga väiksem, olid kõik kandidaadid õppekorraldusspetsialist Eda Aitseni sõnul erialaselt tugevad. Kokku esitati 14 avaldust ning vastuvõetuks osutus 13 kandidaati üheksast riigist: Bangladesh, India, Iraan, Nigeeria, Etioopia, Ghana, Indoneesia, Palestiina Rahvavabariik ja Rumeenia.

Veterinaarmeditsiini inglise õppekeelega õppekavale esitati kokku 69 avaldust. Suure osa neist moodustasid üliõpilaskandidaadid Soomest, avaldusi esitati aga ka Vietnamist, Ameerika Ühendriikidest, Aserbaidžaanist, Bangladeshist, Egiptusest, Hondurasest, Lätist, Pakistanist, Rootsist ja Saksamaalt. Erialale vastuvõetud selguvad juunikuu lõpuks.