Uudised

Maaülikooli saalihokimeeskond mängib Läti I liigas

Eesti Maaülikooli saalihokimeeskonna hooaeg tuleb tänavu tihe, ent kindlasti huvitav, kuna üle mõne aasta võetakse liigatasemel taas mõõtu ka lätlastelt.

Läti esimeses liigas mängib tänavu kokku 20 võistkonda, mis on jaotatud ida- ja läänegrupiks. EMÜ SK/Tartu ja samuti Läti I liigaga liitunud Jõgeva SK Tähe/Olivia mängivad idagrupis. Põhihooajal mängitakse iga vastasega kaks korda: kodus ja võõrsil süsteemis. EMÜ SK/Tartu võõrustab vastaseid Emajõelinnas kaheksal korral ning üks kodumäng peetakse ka Lätis Kocenis.

Esimene mäng peeti 21. septembril kodusaalis Jõgeva SK Tähe/Olivia meeskonna vastu ja alistuti ootamatult suure skooriga: 5-11. Edasised mängud on läinud hästi ja EMÜ SK/Tartu hoiab Idagrupis kolmandat kohta.

Mõistagi lööb EMÜ SK/Tartu meeskond kaasa ka kodumaises PAF saalihokiliigas. Meeskonda kuulub üle 30 sportlase ning sama nimekirjaga mängitakse nii Eesti meistriliigas kui Läti I liigas.

Nii Tartu kui Jõgeva klubide jaoks pakub Läti I liiga võimalus kohtuda uute ja erinevate vastastega ning saada palju kvaliteetseid mängukogemusi. Vahemaad, et sõita kohtumistele Läti võistkondadega on Lõuna-Eesti sportlaste jaoks võrreldavad Tallinnas peetavate mängudega.