Uudised

Maaülikooli kingitud jõulupuu jõudis raeplatsile

Foto: Mari-Liis Koemets
Maaülikool kinkis Tartu linnale jõulupuu, mis jõudis Raekoja platsile 22. novembri pärastlõunal.

Jõuluaega ja uue aasta algust kaunistab Tartu Raekoja platsil tänavu jõulupuu, mis on pärit Eesti Maaülikooli õppe- ja katsemetskonnast Järvseljal. Kuusk tuleb ülikoolilt kingitusena, et tähistada 100 aasta möödumist kõrgema metsahariduse andmisest Emajõelinnas.

Lisaks metsanduslikule tähtpäevale soovib maaülikool teha kingitava jõulukuusega ka sümboolse kummarduse 100-aastaseks saavale rahvusülikoolile. Tartu linnavalitsuse teatel süüdatakse puul tuled esimesel advendil, 1. detsembril, mis on ühtlasi ka emakeelse ülikooli aastapäev.

Tartust umbes 45 km kaugusel Järvselja külakeskuses kasvav ligi 21 meetri kõrgune kuusepuu on hakanud takistama juurdepääsu kõrvalasuvale taimeaiale ja kasvuhoonele, mistõttu on selle puu raiumine juba lähemas tulevikus möödapääsmatu.

Raeplatsile püstitamise järel jääb puu kõrgusest alles 17 meetrit. Jõulutulede süütamisega kuusel detsembrikuu esimesel päeval kell 17 algab ka tänavune jõulinna programm, millega saab tutvuda veebilehel: www.joululinntartu.ee.

Kuuse transpordib kasvukohast kesklinna, hooldab ja teisaldab linna lepingupartner OÜ Roheline Ruum. Puu jääb Raekoja platsi ehtima kuni 17. jaanuarini.