Uudised

Vastuvõtt Eesti Maaülikooli toimub olukorrast olenemata

Tänases eriolukorras toimub pidev diskussioon teemal, kas sisseastumine ülikoolidesse jätkub ka siis, kui Haridus- ja Teadusministeerium on sunnitud riigieksamid edasi lükkama või ära jätma. Kinnitame, et vastuvõtt Eesti Maaülikooli toimub olenemata eriolukorrast ning sisseastumistingimuste muutumisel anname sellest teada ülikooli kodulehel. Avalduste esitamine algab 15. mail SAIS-is.

Riigieksamite ära jäämisel saame vastuvõtul rakendada alternatiivseid variante, mis on ka täna ülikoolil oma vastuvõtutingimustes kehtestatud, seda neile, kes tulevad kandideerima kutsekoolist või kelle eelnev keskharidus on omandatud ajal, mil riigieksameid veel ei toimunud.

„Alternatiivina riigieksamitele saame sellisel juhul arvestada keskharidust tõendava lõputunnistuse keskmist hinnet,“ sõnas vastuvõtuspetsialist Ina Järve. Tema sõnul jäävad ülikoolile lisaks ka enda kehtestatud täiendavad sisseastumistingimused (motivatsioonikiri, vastuvõtukatse jne), mida ka täna teatud erialadel arvestatakse täiendavalt riigieksamitele.

Lisaks on Eesti Maaülikool sõltuvalt eriolukorra tingimustest ja kestvusest valmis vastuvõtuperioodi pikendama.