Uudised

Maaülikooli pääseb tänavu riigieksamiteta

Eesti Maaülikool alustas tänasest uute üliõpilaste vastuvõttu bakalaureuse-, ehitusinseneri-, loomaarsti- ja rakenduskõrgharidusõppe 18 õppekavale. Sisseastumine toimub sisseastumise infosüsteemis (SAIS) 6. juulini.

Eriolukorra ja teadmatuse tõttu riigieksamite korraldamise osas otsustas maaülikool tänavust vastuvõttu korraldada gümnaasiumi lõputunnistuse hinnete alusel. Seega ei pea ülikooli astuda sooviv noor nüüd muretsema, kas tal on soovitud erialale kandideerides tehtud ikka õiged riigieksamid.

Maaülikooli erialad on seotud nii keskkonna, loomade kui ka toidutootmise ja -ohutusega. Ka insenerihariduse omandamiseks pole tarvis tingimata Tallinnasse sõita, vaid projekteerimis-, modelleerimis- ja ehituskunsti saab selgeks Tartus Tähtvere ülikoolilinnakus. Maaülikooli erialad on väga praktilised ning õpitut saab juba stuudiumi vältel rakendada ettevõtetes või praktikabaasides. Sisseastumiseks avatud õppekavade kohta leiab infot ülikooli veebilehelt.

Gümnaasiumi lõputunnistuse hinnete arvestamine on ühtlasi unikaalseks võimaluseks neile õppimishuvilistele, kel pole senini riigieksamite nõude tõttu olnud võimalust tasemeõppes end erialaselt täiendada või ümber õppida. Ülikool on juba varasemate aastate sisseastumisperioodil täheldanud inimeste soovi teha tööalases karjääris kannapööre ja õppida uusi asju.

Kel on huvi ja soov oma silmaga üle vaadata koht, kuhu õppima tulla, siis 25. juunist kuni 6. juulini saab seda teha. Samal perioodil on võimalik ka avaldusi esitada ülikoolis kohapeal (Tartu, Kreutzwaldi 1a, ruum 104 tööpäeviti kell 9–15).

Vastuvõetute esmased nimekirjad avalikustatakse 14. juulil. Oma õppimatuleku peab üliõpilaskandidaat kinnitama 2 päeva jooksul alates enda vastuvõetuks määramisest SAISis.

Maailma ülikoole pingeritta seadva organisatsiooni QS Intelligence Unit andmetel tõusis Eesti Maaülikool mulluste tulemuste alusel oma peamistes vastutusvaldkondades – põllumajanduses ja metsanduses – rahvusvahelises edetabelis 48. kohale. Tegemist on Eesti ülikoolide läbi aegade kõrgeima valdkondliku kohaga maailma edetabelis.