Uudised

Uhke raamat süveneb akadeemilise metsandushariduse ajalukku

Foto: Aldo Luud
Juubeliraamatut esitlesid selle koostaja dr Ivar Sibul (paremal) ning metsandus- ja maaehitusinstituudi direktor Marek Metslaid.

Eesti Rahva Muuseumis peetud akadeemilise metsandushariduse 100. sünnipäeva puhul korraldatud aktusel tuli esitlusele juubeliraamat, mis jälgib põhjaliku täpsusega selle valdkonna sajandipikkust ajajoont ning pakub vaatamiseks fotosid, mida varem on näinud vaid üksikute inimeste silmad.

Luksusliku välimusega juubeliraamatu lisaväärtuseks on rohked ajaloolised fotod, enam kui saja Eesti metsandusõppejõu illustreeritud lühielulood, samuti kõigi metsanduserialade lõpetajate ning metsanduslike doktori- ja kandidaadiväitekirjade kaitsjate nimed. Lugeja saab 312 leheküljelt teada akadeemilise metsandushariduse sünniloo ning arengu läbi mitme riigikorra ja ülikooli.

Teose koostajad on Ivar Sibul, Toivo Meikar, Heino Kasesalu ja Piret Trei. Raamatu toimetaja on Ivar Sibul ning kujundaja Kalle Müller. Selle ilmumist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Raamatu väikesest trükitiraazist suurem osa kingiti 17. augustil ERMis toimunud Metsandusharidus 100 akadeemilisel aktusel koostööpartneritele ja toetajatele ning vilistlasele ja metsandusõppejõududele. Juubeliraamatust on valminud ka e-raamat.