Uudised

Maaülikoolis käib üliõpilaste vastuvõtt

Eesti Maaülikool võtab vastu uusi üliõpilasi bakalaureuse-, ehitusinseneri-, loomaarsti- ja rakenduskõrgharidusõppe 17 õppekavale ja magistriõppesse. Avaldusi saab sisseastumise infosüsteemis (SAIS) esitada 7. juulini. Seal näeb ka jooksvaid konkursse.

Sisseastumine toimub riigieksami tulemuste ja keskharidust tõendava dokumendi keskmise hinde alusel. Erandina tuleb teha erialakatse veterinaarmeditsiini, toiduainete tehnoloogia ning keskkonnaplaneerimise ja maastikukujunduse õppekavale kandideerimisel. Erialase haridustee jätkamiseks saavad kutsekoolide lõpetajad astuda ülikooli kõrge keskmise hinde alusel.

Magistriõppevõimalused on tänavu täienenud uue rahvusvahelise õppekavaga – keskkonnajuhtimine kliimamuutuste tingimustes, – mis ootab õppima aktiivseid noori, kes tunnevad, et neil on tänases muutusi täis maailmas ambitsiooni kujundada inimkonna mentaliteeti. Kuigi õpe toimub täies mahus inglise keeles ja on tasuline, on eestlastele ette nähtud viis sihtstipendiumit, mis katavad õppeteenustasu. Täpsemalt saab uue õppekava ja kandideerimise kohta lugeda siit.

Maaülikooli erialad on seotud nii keskkonna, loomade kui ka toidutootmise ja -ohutusega. Ka projekteerimis-, modelleerimis- ja ehituskunsti saab selgeks Tartus Tähtvere ülikoolilinnakus. Erialad on praktilised ning juba stuudiumi vältel saab õpitut rakendada ettevõtetes või praktikabaasides.

„Sarnaselt teistele õppeasutustele on ka maaülikool pidanud viimasel aastal hakkama saama e-kanalitega. Suurte loengute korraldamine veebis on nüüdseks normaalsus, küll aga loodame tuleval sügisel taas ühist ülikoolielu elada, sest praktiline õpe pole võimalik ilma kohtumiste ja meie tipptasemel praktikabaasideta,“ sõnas maaülikooli õppeprorektor Endla Reintam.

Ülikoolis kohapeal saab avaldusi esitada 28. juunist kuni 7. juulini (Tartu, Kreutzwaldi 1a, ruum 104 tööpäeviti kell 9–15). Vastuvõetute esmased nimekirjad avalikustatakse 15. juulil. Oma õppimatuleku peab üliõpilaskandidaat kinnitama 2 päeva jooksul alates enda vastuvõetuks määramisest SAISis.

Maailma ülikoole pingeritta seadva organisatsiooni QS Intelligence Unit andmetel püsib Eesti Maaülikool tugevalt saja parima ülikooli hulgas oma peamistes vastutusvaldkondades – põllumajanduses ja metsanduses.

 

Lisateave:

www.emu.ee/et/sisseastujale

õppeosakonna juhataja Ina Järve

ina.jarve@emu.ee

+372 510 0770