Uudised

Järvselja juubelit tähistab lillepeenar Metsamaja ees

Foto: EMÜ
Järvselja juubelipeenar Metsamaja ees.

Eesti Maaülikooli Metsamaja ees puhkes õide lillepeenar, mis on loodud Järvselja õppe- ja katsemetskonna 100. sünnipäeva auks. Metskond ise asub küll Tartust 45 kilomeetri kaugusel, kuid see on igapäevaselt seotud maaülikooli metsateaduse ja -õppega.
Juubelipeenar asub samas kohas, kus möödunud aastal paiknes akadeemilise metsandushariduse olulist tähtpäeva tähistav lillekompositsioon. Tänavuse peenra asukoha valik ja selle ajaline sünd pole aga juhuslik. Järvselja õppe- ja katsemetskond on saja aasta jooksul olnud Eesti akadeemilise metsandusliku õppetöö ja katseasjanduse süda ning just täpselt sada aastat tagasi, 1921. aasta maikuu lõpul, saabusid Järvseljale oma esimesele õppepraktikale esimesed 29 metsandusüliõpilast.
Juubelipeenra kujundamisel on kasutatud siniste õitega rikkalikult õitsvat, madalakasvulist ja kompaktset mehhiko päsmaslille (Ageratum houstonianum) ja valgeõielist alatiõitsevat begooniat (Begonia x semperflorens). Mõlema lille õiteilu saab nautida kogu suve, sest taimed õitsevad rikkalikult kuni sügiseste külmadeni. 
Järvselja sajandat sünnipäeva on tänavu meeles peetud juba nii juubelipuistute istutamise kui ka unikaalse puidust postmargiga. Peenar ehib muruplatsi kuni sügiseni.