Uudised

Ligi 500 metsateemalise foto hulgast osutus parimaks Remo Savisaare jäädvustus

Foto: Remo Savisaar

Järvselja Õppe- ja Katsemetskonna sajanda juubeli puhul korraldatud fotokonkursile „Mets õpetab“ laekus kokku ligi 500 tööd, mille seast valiti parimad. 

Silmapaistva etteaste tegi tippfotograaf Remo Savisaar, kes hõivas nii esikoha kui ka poodiumi teise astme. Kolmanda koha saavutas Rasmus Ilves, publiku lemmiku tiitel jäi välja andmata.

Konkursi žürii liige ja üks Fotojuttude asutaja Peep Sooman ütles Savisaare edu kohta, et hindajad ei näinud fotode autorite nimesid ja seega on tulemus aus. „Paljudel konkurssidel visatakse topeltauhinna saajad žürii poolt salaja välja, aga meie jaoks ei olnud see aktsepteeritav, sest fotode autor ei ole süüdi selles, et tema pildid rohkem silma paistavad ja konkursi teemaga paremini haakuvad,“ sõnas Sooman.

Remo Savisaare sõnul tõi võidu pühendunud töö. “Foto sündis 6-kuulise habekakkude pesitsemise jälgimise ajal, mis sisaldas endas üle 100 välitööpäeva. Esimesed nädalad vaatlesin vanalinde eemalt, kui juba pojad tulid, olid vanalinnud minuga harjunud ja mina olin nende jaoks nähtamatu. Selle aja jooksul soovisin saada võimalikult palju erinevaid pilte habekakkude elu-olust, kuidas pojad õpivad ronima, lendama ja nii edasi. Ronimise motiiv oli üks kindel pilt, mida ma soovisin kätte saada. Projekt sai läbi, kui noorlinnud olid vanalindudega juba ühte nägu ja iseseisvusid,” kommenteeris loodusfotograaf. 

Järvselja Õppe- ja Katsemetskond ning žürii tänavad kõiki osalejaid. Kõigi konkursile esitatud töödega saab tutvuda SIIN

 

Žürii poolse äramärkimise sai Karl Adami tööga "Tõrukülvaja.“ (Auhinnaks ajakirja „Eesti Loodus“ poolaastatellimus)

Kolmanda koha teenis Rasmus Ilves tööga „Hapnik.“ (Auhinnaks 200-eurone Fotoluksi kinkekaart ja ajakirja „Eesti Mets“ aastatellimus)

Remo Savisaare jäädvustus „Händkakk kaasikus“ saavutas teise koha. (Auhinnaks 300-eurone Fotoluksi kinkekaart ja ajakirja „Eesti Mets“ aastatellimus)

Esikohale tuli Remo Savisaare foto „Edukas ronimine.“ (Auhinnaks 500-eurone Fotoluksi kinkekaart ja ajakirja „Eesti Mets“ aastatellimus)