Uudised

Õppeaasta Eesti Maaülikoolis algab 1. septembril piduliku aktusega

2020. aasta avaaktus

Eesti Maaülikool alustab uut õppeaastat 1. septembril kell 12 peetava aktusega, mis toimub Eesti Maaülikooli spordihoone (Kreutzwaldi 3) peasissepääsu poolsel õuealal.

Esmakursuslasi tervitab maaülikooli rektor Mait Klaassen, õppeprorektor professor Endla Reintam ja üliõpilasesinduse esimees Jana Prutenskaja. Ülikooliperet tuleb tervitama ka Tartu abilinnapea Reno Laidre, vilistlaskogu esimees Argo Normak, esineb maaülikooli kammerkoor Camerata Universitatis Seidi Mutso juhatusel. 

Traditsiooni kohaselt kingitakse kõrghariduse esimese astme õppekavade parimatele sisseastujatele ülikooli tekkel. Teklid annab üle ülikooli rektor Mait Klaassen. Aktusele järgnevad tervitused instituutides. 

Kooliaasta esimene nädal on esmakursuslastele sarnaselt eelmisele aastale pisut teistsugune. Tavapärase õppetöö asemel on kavas erinevad ülikooliellu sisseelamis- ja eriala tutvustavad loengud ning üritused. Täpne ajakava on leitav SIIN. Edaspidi toimub õpe vastavalt tunniplaanile, mis on tutvumiseks üleval õppeinfosüsteemis ÕIS.

Ülikooliellu aitavad sisse elada tuutorid, üliõpilasesinduse liikmed, instituutide õppekorraldusspetsialistid ja ka õppeosakonna töötajad. Ülikoolis töötavad ka karjäärinõustaja ja psühholoog.

Põhjalikum informatsioon õppeaasta alguse kohta on leitav õppeosakonna veebilehelt. Kohtumiseni 1. septembril!