Uudised

Maaülikoolis algas välistudengite kohanemisnädal

Välisüliõpilaste jaoks algab õppeaasta alati juba augusti lõpus. Et teha neile Eesti eluga harjumine natukene lihtsamaks, korraldab õppeosakond neile kohanemisprogrammi, mille jooksul tutvutakse Eesti Maaülikooli linnaku ja õppesüsteemiga, kohaliku keele ja kultuuriga ja kindlasti avastatakse ka Tartu linna.

Välistudengid kogunesid neljapäeva, 26. augusti pärastlõunal Tehnikamajas, kus neile anti lühiülevaade eelseisvast nädalast ja jagati õpetussõnu Tartus toimetulekuks. Kohapeal tutvuti üksteisega, räägiti kokkupuudetest Eestiga ja seejärel suunduti juba esimesse eesti keele tundi.  

Lisaks on sel aastal programmis lodjasõit Emajõel ja päevane Elva-külastus. Vahetustudengite programm algab juba 26. augustist, uued kraadiõppetudengid liituvad nendega 30. augustist. Üheks traditsiooniliseks kohanemisnädala osaks on ka EMÜ rektori Mait Klaasseni vastuvõtt uutele välisüliõpilastele. Siseruumides toimuvate ürituste ajal jälgitakse ohutusreegleid (kontrollitakse vaktsineerimispasse ja korraldatakse kiirteste). 

Sellest aastast lisandub meie doktoriõppe, veterinaarmeditsiini, maastikuarhitektuuri ning põllumajanduse ja toiduainete tootmise ärijuhtimise rahvusvahelistele õppekavadele uus, Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli rahvusvaheline ühisõppekava keskkonnajuhtimine kliimamuutuse tingimustes. Soovime uue õppekava eestvedajatele ja värsketele üliõpilastele edu! Kuigi ilm ei ole ilus ega soe, anname üheskoos ülikoolipere poolt kõik, et kõik uued välisüliõpilased end siin hästi ja koduselt tunneksid.

Kõige enam on uusi välisüliõpilasi meile juba tuttavast Soomest, nende järel on kõige tugevamalt esindatud Nigeeria, Prantsusmaa, Poola, Bangladesh ja Holland. Kokku on sügissemestril oodata umbes 150 uut välisüliõpilast.

 

Kohanemisnädala ajakava:

Vahetusüliõpilased

Kraadiõppe üliõpilased

 

 

Rohkem infot: Karoli Kõiv, karoli.koiv@emu.ee, +372 731 3026