Uudised

Galerii ja video: maaülikooli pere tervitas uut õppeaastat 

Foto: Risto Mets

Eesti Maaülikool alustas täna uut õppeaastat piduliku aktusega, mis toimus sarnaselt eelmisele aastale Eesti Maaülikooli spordihoone kõrval paikneval õuealal.

Rektor Mait Klaassen sõnas enda kõnes, et ees on ootamas palju põnevat. "Eelmisel aastal ei osanud me muutunud olukorraga nii hästi toime tulla kui sellel aastal. Saame jälle kontaktõppega alustada ja loodetavasti seda hoida - oluline on praktikumide ja seminaride läbiviimine. Tulemas on väga palju uut ja huvitavat, põnevaid olukordi ja tutvusi. Takistuste ees ei tohi keegi tagasi põrkuda, sest maaülikooli pere on ühtne ja üksteist toetatakse igas olukorras," rääkis Klaassen. 

Rektori sõnul on maaülikooli tudengid tööturul hinnas: "õppekavas on igal ainel kindel koht ja põhjus, mis võib selguda alles õpingute lõpus. Meie tudengid leiavad sageli töökoha juba õpingute ajal, kuid tööelu võtab õpingute aja ära. Siiski ei tohi unustada, et ülikoolielu annab teise osa haridusest - sidemed, tekivad paarid ja sõpruskonnad." 

Tartu abilinnapea Reno Laidre rõhutas, et Tartu on maailma parim linn, mis loodab 2030. aastal olla kliimaneutraalne. Lisaks tõi Laidre välja, et on uhkusega Eesti Maaülikooli vilistlane. 

Lisaks esinesid tervitustega veel õppeprorektor professor Endla Reintam, üliõpilasesinduse esimees Jana Prutenskaja ja vilistlaskogu esimees Argo Normak. Meeleolu aitas luua maaülikooli kammerkoor Camerata Universitatis Seidi Mutso juhatusel. Traditsiooni kohaselt andis rektor kõrghariduse esimese astme õppekavade parimatele sisseastujatele üle ülikooli tekli.