Uudised

Konkurss „Teadus 3 minutiga“ kutsub osalema

Eesti teaduste akadeemia jätkab 2015. aastal alustatud „Teadus 3 minutiga“ konkursi traditsiooni.

Konkursi ja sellele eelnevate koolituste peamine eesmärk on pakkuda Eesti avalik-õiguslike ülikoolide ja teadusasutuste noortele teadlastele (doktorandid ja vastsed doktorid) praktilist teaduskommunikatsiooni kogemust. 3-minuti konkurss annab osalejatele võimaluse tutvustada oma teadustööd laiale auditooriumile.

Eelmise aasta laureaadiks kuulutatud maaülikooli veterinaarmeditsiini- ja loomakasvatuse instituudi doktorant Dagni-Alice Viidu kutsub konkursil osalema: „Oled ehk olnud olukorras, kus räägid vanade tuttavatega enda tööst ja teadusest, kuid teine pool ei saa ka pärast poolt tundi seletamist hästi aru, millega sa ikkagi tegeled? Kui jah, siis tule ja saa teada, kuidas enda teadustööd vaid kolme minutiga lihtsasti ja kõigile arusaadavalt seletada!”

Oma huvist konkursil osaleda tuleb teada anda hiljemalt 29. oktoobriks 2021. Osalemiseks esitada enda ettekande pealkiri, ettekande lühikirjeldus ja juhendaja(-te) nimi(-ed).

4. novembril kell 14.00 tuleb ülikoolisisesele žüriile esitada oma teadusvaldkonda populariseeriv eestikeelne ettekanne, kolme minuti pikkune loeng. Žürii valib esinejate hulgast välja need doktorandid, kes pääsevad Eesti Maaülikooli esindama veebruaris 2022 konkursi finaali.

 

Edasine konkursi kulg ja korraldus:

• Need kandidaadid, kes läbivad edukalt 4. novembril toimuva koolisisese konkursi, saavad võimaluse osaleda Eesti teaduste akadeemia poolt korraldatud koolitusel „Audiovisuaalne eneseväljendus ja populaarteadusliku artikli kirjutamine“ Heimtalis 27.-28. novembril ja sellele järgneval koolitusel jaanuaris Tallinnas.

• Kandidaatide populaarteaduslikud artiklid avaldatakse portaalis Novaator koostöös Novaatori toimetajatega.

• Finaalis (veebruaris 2022) esitab iga noor teadlane 3 minuti pikkuse eestikeelse monoettekande oma teadustööst. Finaal salvestatakse ja sellest on otse-ülekanne akadeemia veebiväljundites.

• Koolitustel ja finaalis osalemise eelduseks on kehtiv immuniseerimistõend.

 

Konkursiga lähemalt tutvumiseks on võimalik vaadata möödunud aastate esinemisi SIIT. Kõik konkursil osalejad saavad ettekande koostamise ja esinemise eest 2 EAP-d. Maaülikooli finalistidele on õppeprorektor lisaks välja pannud ka rahalise preemia.

Huvist konkursil osaleda andke teada turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Risto Metsale (tel: 731 3044, e-post: risto.mets@emu.ee).