Uudised

Koostööleping Tartu linnaga annab dendropargile uue näo

Maaülikooli rektor Mait Klaassen ja Tartu linnapea Urmas Klaas koostöölepingut allkirjastamas

Täna allkirjastasid Tartu Raekoja suures saalis Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen ning Tartu linnapea Urmas Klaas koostöölepingu, mille tulemusena koostatakse üheskoos dendropargi ja maaülikooli kinnistute ühtne maastikuarhitektuurne projekt.

Projektiga planeeritakse muuta park igas vanuses inimesele meeldivaks ajaviitekohaks. Kavandatavas dendropargis võib tulevikus kohata loodusõpperada, kasealleed, väikseid toredaid pesakesi nii lastele õuesõppe toimetamiseks või jalutuskoosolekuteks. Pargis hakkab olema madal seiklusrada ja väike mäesuusanõlv. Emajõe-äärne rannaala seotakse dendropargiga ning plaanitakse rohkem piknikualasid ja sportimisvõimalusi rannas.

Lisaks Tartu linna ja maaülikooli koostööleppele esitleti ka maaülikooli vahetus läheduses asuva Tähtvere Puhkepargi spordipargi eskiisi, mille järgselt allkirjastati koostööleping Tartu linna ja Embach Ehituse vahel.

Uute rajatistena kujutatakse spordipargi esikiisil suusahüppemäge, lasketiiru ja maastikuratta krossirada. Lisaks on projekteerimisel Baltimaade suurima jõulinnaku arendus. Jõulinnak pakub võimalusi ka erivajadustega harrastajatele, eakatele ja lastele ning selle kõrvale paigutub võimlemisala. Ekstreemspordisõprade heameeleks kavandatakse seniste vineerist rampide asemele moodne ja betoonist pumptrack.