Uudised

Garage48 Food: huvilised asusid otsima säästliku toidu lahendusi

Sel nädalavahetusel (22. - 24. oktoobril) võõrustab Eesti Maaülikool Garage48 üritust, aidates kokku tulnutel otsida lahendusi läbi toidu, et meie planeet oleks puhtam ja kestvam paik.
Üritusel löövad kaasa bio-ja toiduainetehnoloogid, toiduohutuse spetsialistid, põllumajanduse asjatundjad, toidupoliitika eksperdid, ettevõtjad, arendajad, disainereid, turundajaid ja visionäärid. Eesmärk on lahendada 48 tunni jooksul toidusüsteemide ja- tootmise väljakutseid ning aidata kaasa keskkonnasõbralikumate ja jätkusuutlikumate toitumistavade arengule toidutehnoloogias.
Garage48 Food leiab aset nii Eesti Maaülikoolis kohapeal, kuid on jälgitav ka veebiüritusena. Kohtade arv Eesti Maaülikoolis on viirusolukorra tõttu piiratud.
Parimatele võimalikult rakenduslikele ideedele on auhinnaks 2 x 2000€ väärtuses katseid maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse laborites, 3000€ väärtuses TFTAK laboratooriumi teenuseid, 2500€ väärtuses BIOCC laboratooriumi teenuseid, 2500€ väärtuses Taltechi laboratooriumi teenuseid ning ärikonsultatsioonid Tartu ärinõuandlast ning Tartu biotehnoloogia pargist.
Cleantech Estonia viib enim keskkonnajalajälge vähendava idee maailma suurimale roheideede konkursile ClimateLaunchPad, Eesti Teadusagentuur annab aga viis pääset meeskonnale, mille arendus on kõige teadusmahukam.
Üritust korraldavad lisaks Garage48 meeskonnale Eesti Maaülikool, Eesti Teadusagentuur, partneriteks on maaeluministeerium, TFTAK, BioCC, TalTech ja Polli aiandusuuringute keskus. Esimest omalaadset toidutehnoloogia hackathoni Eestis toetab Eesti Maaülikooli ASTRA projekt „Väärtusahelapõhine biomajandus 2" Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist ja Eesti Teadusagentuur läbi ResTa programmi.

Ajakava:
2. juuni - programmi lansseerimine ja registreerimise algus
18.  - 19. september - eelüritus.  Saa inspiratsiooni, õpi lähemalt tundma fookussuundi, aruta hackathoni jaoks ideid ning saa oma esitluse jaoks nippe.  
20. oktoober - registreerimise ja ideede esitamise 
21. oktoober - meeskondade moodustamise tähtaeg.
22. - 24. oktoober - Garage48 Food: 48 tundi meeskonnatööd, mentorlust ja prototüüpimist.