Uudised

Taastuvenergia konverents keskendub elektrihinnale ja taastuvenergia lahendustele

Foto: Pexels

11. novembril toimub Eesti Maaülikoolis Eesti pikima traditsiooniga taastuvenergiale pühendatud konverents TEUK e taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine. Tänavu juba 23. korda toimuval konverentsil keskendutakse senistele õppetundidele taastuvenergia arendamisel Eestis ja tänastele prioriteetidele taastuvenergia tempokamaks arenguks. Läbivaks teemaks on seejuures ajakohasena ka praegune kõrge elektrienergia hind.

Eesti Taastuvenergia Koja juhataja ja ürituse päevajuht Mihkel Annus: „energeetikaga seotud teemad pälvivad ühiskonnas aina suuremat tähelepanu, olgu see energiakandjate hinnatõusu, keskkonnaseisundi heaolu või mõne muu prisma läbi. Seetõttu on üha tähtsam keskenduda tänastele prioriteetidele ja lahendustele, et meie energiatarbimisega ei kaasneks sedavõrd suur jalajälg keskkonnas ja et imporditud fossiilkütuste põhjustatud hinnašokkide tõttu süda lööki vahele ei jätaks.“

Üritusele annab veidi pidulikuma tooni sektori esindusorganisatsiooni sünnipäeva ühine tähistamine. Nimelt möödub Eesti Taastuvenergia Koja asutamisest tänavu kümme aastat, mistõttu ootab kõiki osalejaid ka maitsev tordilõik.

Tänavust programmi sisustavad esitlused ja mõttevahetused ettevõtjatelt, teadusasutustelt, ministeeriumidelt ja poliitikutelt.

Konverentsist on võimalik osa saada nii avaras Eesti Maaülikooli aulas kui ka veebiülekande vahendusel. Enda ja teiste tervise hoidmise huvides peetakse üritusel lugu kõigist viiruse leviku tõkestamiseks vajalikest meetmetest!

 

Lisainfo:

Elis Vollmer, Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskus: +372 5664 1404

Mihkel Annus, Eesti Taastuvenergia Koda: +372 5691 3094