Uudised

Video: direktorikandidaadid tutvustasid oma nägemusi instituutidest

Eilsega lõppesid 2022. aasta 1. jaanuarist uuenevate instituutide direktorikandidaatide tutvustamised, millele järgneb valimisperiood.  

Direktorite valimise valimiskomisjoni 1. novembri 2021 protokollilise otsusega on instituudite direktorite ametikohtadele registreeritud kandidaadid järgnevalt:

·         Marek Metslaid metsanduse ja inseneeria instituudi direktorikandidaadiks,

·         Toomas Tiirats veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktorikandidaadiks,

·         Aret Vooremäe põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktorikandidaadiks.

Valimisperioodi avamiseks toimub esmaspäeval, 15. novembril, algusega kell 14.00 Eesti Maaülikooli peahoone aulas valimiskoosolek, mida valimiskogu liikmed saavad jälgida ka videosilla vahendusel. Direktorikandidaadid saavad valimiskoosolekul tutvustada oma tegevuskava ja eesmärke direktorina perekonnanime tähestikulise järjekorra alusel. Sõnavõtu pikkuseks on orienteeruvalt 15 minutit, kusjuures ei järgne direktorikandidaadi sõnavõtule arutelu ega esitata küsimusi.

Direktori valib valimiskogu salajase hääletamise teel elektroonilises keskkonnas wd.emu.ee. Valimised lõppevad 17. novembril kell 17.00. Valimiskogude nimekirjad on leitavad Intranetist.

Valimiskogu hääletamise tulemus on otsustuspädev, kui hääletamise lõpptähtajaks on hääletanud üle poole valimiskogu liikmetest. Valituks osutub kandidaat, kes kogub hääletamises osalenute lihthäälteenamuse.

 

Valimiskogud on moodustatud rektori käskkirja nr 1-8/70 alusel järgnevalt:

·         põllumajandus- ja keskkonnainstituudi ning majandus- ja sotsiaalinstituudi ühinemise teel alates 1.01.2022. a moodustatava põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktori valimiskogusse kuuluvad mõlema liituva instituudi akadeemilised töötajad, kelle töökoormus instituudis akadeemilise töötajana on vähemalt 20 tundi nädalas, ning mõlema liituva instituudi enne 1.01.2022. a kehtivate nõukogude koosseisude liikmed, sh välisliikmed ja üliõpilaste esindajad;

·         metsandus- ja maaehitusinstituudi ning tehnikainstituudi ühinemise teel alates 1.01.2022. a moodustatava metsanduse ja inseneeria instituudi direktori valimiskogusse kuuluvad mõlema liituva instituudi akadeemilised töötajad, kelle töökoormus instituudis akadeemilise töötajana on vähemalt 20 tundi nädalas, ning mõlema liituva instituudi enne 1.01.2022. a kehtivate nõukogude koosseisude liikmed, sh välisliikmed ja üliõpilaste esindajad;

·         veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktori valimiskogusse kuuluvad instituudi akadeemilised töötajad, sh loomakliiniku loomaarstid, kelle töökoormus instituudis akadeemilise töötajana on vähemalt 20 tundi nädalas, ning instituudi nõukogu liikmed, sh välisliikmed ja üliõpilaste esindajad.

 

Koosolekud on järelvaadatavad: 

Aret Vooremäe 

Marek Metslaid

Toomas Tiirats