Uudised

ETV eetris esilinastub saade "Elu Parimad Aastad"

Urmas Vaino

70 aastat tagasi loodi Eesti Põllumajanduse Akadeemia ehk EPA, mis kujunes keskseks põllumajanduslikku, metsanduslikku ja veterinaarharidust andvaks õppeasutuseks Eestis. Olulise tähtpäeva puhul saab ETV ekraanil näha ligi tunniajalist saadet, mida juhib Urmas Vaino​. 

Rohkem kui seitsme kümnendi jooksul on Eesti Maaülikool kasvatanud mitu põlvkonda inimesi, kes on eestlastele sõna otseses mõttes leiva lauale toonud, seisnud Eestimaa, metsade, loomade ja liikide kestlikkuse eest. Maaülikooli pere hoiab ka rohepöördesse sukelduva Euroopa tulevikuvõtmeid. Loodus- ja põllumajandushariduse kõrval märgib EPA suure vilistlaskonna jaoks ka Elu Parimaid Aastaid, millele saates ka keskendutakse. Saates räägivad oma loo vilistlased, tuues vaatajateni, kuidas nad on ülikoolist saadud teadmisi ja kogemusi ellu rakendanud. Kuid rohkemgi tuleb juttu hoopis sellest, mis on maaülikooli olemus õppijate ja ühiskonna jaoks ning millist ühistunnet vilistlased tunnevad.

Oma kogemustest räägivad teiste seas looduse- ja rännumees Hendrik Relve, kõrge euroametnik Maive Rute, sõudja Kaisa Pajusalu jt. 

"EPA 70. Elu parimad aastad" on ETV eetris 12. detsembril kell 19.15. Saatejuht on Urmas Vaino, toimetaja Maarja Merivoo-Parro, režissöörid Andres Lepasar ja Rauno Viltrop, produtsent Birgit Rae. Saate tutvustav video on nähtav SIIN