Uudised

Veterinaarmeditsiini tudengid panid teadmisi proovile uut tüüpi eksamil

Täna toimus veterinaarmeditsiini- ja loomakasvatuse instituudi 5. kursuse tudengitel kliiniliste oskuste eksam, millega kontrolliti, kas tudengid on saavutanud veterinaarsed baasoskused.

Tegemist on meie ülikoolis küllaltki uue kontseptsiooniga, kuid kui õpitoa projekti saadab edu ning baasoskuste testimine ennast õigustab, on plaan kliiniliste oskuste juurde õpetada ka elementaarseid kommunikatsiooni- ja töövõtteid, mis aitaksid kooli lõpetanud üliõpilasel edukalt tööpõllule siseneda. 

Videos annavad eksamist ülevaate sisehaiguste õppejõud ja kliiniliste oskuste õpitoa koordinaator Kristel Peetsalu ning väikeloomakliiniku peaabiline ja kliiniliste oskuste õpitoa õpetaja Eda Leola. Samuti küsisime arvamust kahelt veterinaarmeditsiini viienda kursuse tudengilt Wilma Catharina Vuontelalt ja Millie Anttilalt.

Peetsalu toonitas, et uudse eksami korraldamine on väga töö- ja inimressursimahukas. Kokku on seotud puhtalt eksami korraldamisega 18 inimest – õppejõud, kes eri ülesannete sooritamist hindavad ning ka need inimesed, kes individuaalseid eksamitulemusi analüüsivad. Kliiniliste oskuste õpetamine veterinaarmeditsiinis on maaülikoolis jaotatud väike- ja suurloomameditsiini oskusteks. Suurloomaoskusi õpetab Andres Reilent ning väikeloomaoskusi Vaike Mee ja Eda Leola. 

Vaata videot Youtube’ist või siitsamast videoaknast ->