Uudised

Galerii: Tudengimess tõi kokku üliõpilased ja ettevõtjad

Foto: Risto Mets
Tudengimessil said kokku ettevõtjad ja tudengid

31. märtsil toimus maaülikooli spordihoones Tudengimess, kus üliõpilastel avanes võimalus rohkem kui kahekümne ettevõtte seast leida endale erialaselt sobiv praktika- või töökoht.

Tudengimess toimus Tartus juba üheksandat korda ja peamiselt osalesid messil Eesti Maaülikooli õppekavadega seotud ettevõtted. Messi esmaseks eesmärgiks oli tutvustada üliõpilastele erinevaid praktika- ja töövõimalusi ning pakkuda neile vahetut suhtlemist ettevõtetega. Teiseks eesmärgiks on sellel üritusel edendada ettevõtjate koostööd ülikooliga ja omavahel. 

Info- ja teabemessi projektijuht Katriin Visnapuu sõnul oli messi fookuses ettevõtete-praktikabaaside ja koolipoolsete praktikajuhendajate koostöö tõhustamine. "Senised kogemused näitavad, et õnnestunud praktikast kasvab sageli välja pikaajaline töösuhe,“ rääkis Visnapuu.

Tudengimessil said tööandjad ja ülikool võimaluse diskuteerida selle üle, kuidas muuta õppekavu, et rahuldada tulevikus paremini tööturu vajadusi. Lisaks said messil vabas õhkkonnas kokku eri sektorite ettevõtjad, et vahetada mõtteid nii oma valdkonna kui haridusmaastikul toimuva üle.

Lisaks vahetule suhtlusele tulevaste tööandjatega oli osalejatel võimalik kaasa lüüa Eesti Energia avalikus töötoas ja üliõpilasesinduse läbiviidud mängus.