Uudised

Maarjakase konverentsil tuleb esitlusele põnev postmark

Foto: Eesti Post
Mark "Eesti metsapuud - maarjakask" koos esimese päeva ümbriku (FDC) ja templiga.

Tulekul on Eesti metsapuid tutvustav margiseeria, millest esimene keskendub maarjakasele. Esitlusele tuleb see kolmapäeval, 20. aprillil Tallinna botaanikaaias korraldataval maarjakasele pühendatud konverentsil „Maarjakask – avastamist ja kasvatamist vääriv Eesti metsapuu“.

Postmargiseeria idee autor EMÜ dendroloogia kaasprofessor Ivar Sibul märkis, et mõtet tutvustada eestlastele kodumaiseid puu- ja põõsaliike läbi postmarkide on ta kandnud aastaid, kuid esimese margini jõuti alles nüüd. "Tavaliselt kavandataksegi iga postmarki mitu aastat ja see on pikk protsess," lausus Sibul.

Igal aastal ühte meie kodumaist puuliiki tutvustav postmark aitab parandada nii eestimaalaste teadmisi puudest-põõsastest, kuid juhib samas ühiskonna tähelepanu säästlikule puidu- ja metsakasutusele ning meie loodusväärtustele.

Margiväljaande kujundas margikunstnik Jaan Saar ja mark on trükitud trükikojas Vaba Maa. Margi tiraaž on 20 000. Margi esitlus on konverentsil kavas kell 14.

Maarjakase konverentsil räägitakse selle puuliigiga seotud erinevatest aspektidest, sh maarjakasest pärimuskultuuris, tema kasvatamisest ning puidu kasutamisest ja puidukaubandusest. Lektoritena astuvad üles Marju Kõivupuu, Hendrik Relve jt. Konverents saab teoks koostöös EMÜ metsanduse ja inseneeria instituudi ja Maarjakase Seltsiga. Konverentsi ajakava on leitav SIIN