Uudised

Maaülikooli veterinaarid alustasid annetuste kogumist Ukraina varjupaikadele

Sõja tõttu on Ukrainas järsult kasvanud kodutute loomade hulk, samas on vähenenud loomasöötade, meditsiinitarvikute ja ravimite kättesaadavus. Mykolaiv ja Harkiv on rindele väga lähedal ja seal jääb pommitamiste tõttu palju loomi omaniketa. Neist osad on vigastatud, paljud alatoidetud jne.

Aprilli lõpus võttis Maaülikooli hobusekliinikuga ühendust vabatahtlik Inga Tomson, kes on sõja algusest saadik Ukraina varjupaikadele abi organiseerinud. Ta on teinud koostööd paljude lemmikloomavarustust ja sööta müüvate firmadega, samuti väikeloomakliinikutega, nt Janne Orro kliinikuga. Meie käest palus Inga eriti abi suurloomade ja hobuste ravimite ja tarvikute osas.

Selgus, et Venemaa sissetungi tõttu on Ukrainal vaja kõikvõimalikku abi. Kui samal ajal on olemas nii palju kannatavaid inimesi, on oht, et loomad nende kõrval ununevad. Sestap otsustati toetada Ugolyok kolme varjupaika Mykolaivi ja Dnipro lähedal, kus kokku peetakse üle 1000 lemmik- ja farmilooma (http://ugolyok.com.ua/). Lisaks suurloomade varjupaiku Harkovi lähedal.

Loomakliinikuna saab EMÜ kliinik aidata ravimite ja meditsiinitarvikutega. Tellida ja otse abivajajatele saata. Samuti kliinikul teadmised selle kohta, mida täpselt on suur- ja väikeloomade raviks vaja. Maaülikooli loomakliinik on ühenduses sihtkohtade loomaarstidega, et teha kindlaks, mida ja kui palju nad täpselt vajavad. Esmastest palvetes palutakse sõna otseses mõttes kõike alates vitamiinidest ja lõpetades vedelikteraapiaks vaja minevate vahenditega.

Kuidas annetada?
Annetused palun kanda järgmisele kontole: 
Reet Herm 
LHV EE547700771005848486
Selgitus: Animals in Ukraine

Kogu annetatud raha kulutatakse varjupaikadele vaja mineva ostmiseks! Küsimuste korral kirjutage palun otse Reet Hermile (reet.herm@emu.ee).

Rahaliste annetuste eest tellib EMÜ loomakliinik antibiootikume, NSAIDe, spasmolüütikume, haavaravivahendeid, sidematerjale, desovahendeid, süstlaid, vedelikteraapiaks vaja minevaid tarvikuid, parasiitide vastaseid ravimeid, aga vajadusel ka vitamiine ja söödalisandeid: ehk siis kõike, mida on vaja suure arvu erinevat liiki varjupaigaloomade ravimiseks.

Ravimite transpordiks taotletakse Ravimiametist luba. Vabatahtlikud viivad ostetud kaubad otse Harkivisse ja Dniprosse.

Annetused on oodatud kuni 20. maini. Varustuse ja ravimite transport Ukrainasse on planeeritud pärast 26. maid.