Uudised

EMÜ välisõppekavadele esitati avaldusi 30 riigist

Ukraina sõja üks mõju on olnud välisüliõpilaste huvi vähenemine meie regiooni vastu, kuid Eesti Maaülikooli rahvusvahelistele magistriõppekavadele esitati täpselt sama arv sisseastumisavaldusi nagu mullu.

Veebruarikuust mai lõpuni väldanud vastuvõtuperioodil esitati rahvusvahelisse tasulisse õppesse 233 avaldust. Enim avaldusi saabus õppekavadele nagu põllumajanduse ja toiduainete tootmise ärijuhtimine ning keskkonnajuhtimine kliimamuutuste tingimustes. Mõlemad õppekavad said 72 kandidaati ning huviliste päritolu ulatub Bangladeshist Ameerika Ühendriikideni.

Maastikuarhiektuuri soovib õppida 15 inimest, tänavu uue õppekavana avatud metsanduslik kavandamine ja analüüs sai 17 avaldust. Veterinaarmeditsiini õppekavale esitati 57 avaldust. Traditsiooniliselt on veterinaarmeditsiin populaarne soomlaste hulgas, kuid tänavu laekus avaldusi ka Prantsusmaalt, Taanist, Kanadast, Lõuna-Aafrika Vabariigist jm.

Kõigil õppekavadel esitati avaldusi rohkem kui ülikoolil on pakkuda õppekohti ning tulevased Eesti Maaülikooli välisüliõpilased selgitatakse välja vastuvõtukatsete ja vestluste käigus.