Uudised

Eesti Maaülikoolis käib uute üliõpilaste vastuvõtt

23. mail algas vastuvõtt Eesti Maaülikooli bakalaureuse- ja magistriõppekavale sisseastumise infosüsteemis SAIS. Vastuvõtuperiood vältab kuni 8. juulini.

Õppekavade valikust leiavad sobiva kindlasti need, kelle edasiõppimise huvid on seotud põllumajanduse, metsandusega, keskkonnakaitse ja loodushoiuga. Teisalt ka tehnika ja tehnoloogiate ning elektroonikaga või ehituse ja veekaitsega. Valikus on ka kalandus, aiandus, maamajanduslik ettevõtlus, keskkonnaplaneerimine, geodeesia, kinnisvara ja maakorralduse ning mõistagi loomadega seotud erialad nagu loomakasvatus ja veterinaarmeditsiin. Täieliku nimekirja avatud õppekavadest leiab maaülikooli veebilehelt rubriigist "sisseastujale".

Mullu kujunesid konkursid kõige kõrgemaks maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise, veterinaarmeditsiini ja keskkonnakaitse erialadel. Tänavustest konkurssidest saab selgema pildi juuni lõpus. Gümnaasiumilõpetajate kõrval on viimastel aastatel järjest kasvanud ka nende kandidaatide hulk, kes on varem omandanud mõne teise eriala ning otsivad nüüd uusi väljakutseid ja erialast kannapööret.

Magistriõppesse, kuhu vastuvõtt algas samuti 23. maist, soovib aasta-aastalt tulla rohkem neid inimesi, kes on lõpetanud teise eriala mõnes teises ülikoolis.

Ülikoolis kohapeal (Fr. R. Kreutzwaldi 1a, tööpäeviti kell 9–15) saab avaldusi esitada 27. juunist kuni 8. juulini. Vastuvõetute esmased nimekirjad avalikustatakse 15. juulil. Oma õppimatuleku peab üliõpilaskandidaat kinnitama 2 päeva jooksul alates enda vastuvõetuks määramisest SAISis.