Uudised

Seni suurim maakasutuse teemasid hõlmav kongress AESOP 2022 tuleb Tartus 

Euroopas planeerimisteadusi ja -õpet eest vedavate koolide ühenduse AESOP (Association of European Schools of Planning) aastakonverents toimub 25. - 29. juulini Tartus Eesti Maaülikooli eestvedamisel. Konverentsi teema on "Space for Species: Redefining Spatial Justice", mis eesti keeles võiks kõlada kui: "Elupaik kõikidele liikidele: ruumilise õigluse ümbermõtestamine“.

Tegemist on seni suurima maakasutust käsitleva üritusega Eestis. Kongressi korraldatakse koostöös Tartu ülikooli, Tallinna tehnikaülikooli, Tallinna ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Planeerijate Ühingu ning konverentsikorraldusettevõttega Publicon. EMÜ linnakusse saabub üritusele osalema ligi 400 delegaati. Veel 200 huvilist osaleb kongressil üle veebi. Võtmeloengud peavad planeerimise valdkonnas väljapaistvad isikud Wei Yang (Suurbritannia), Tiit Tammaru (Eesti), Marketta Kyttä (Soome) ja Andres Sevtšuk (Eesti/USA). Kohapeal toimub 15 paralleelsessiooni ning plenaarloenguteks kogunetakse maaülikooli spordihoonesse. Täiendavalt toimub 3 erisessiooni ja 12 ümarlauda. 

Kokkusaamise teemad kuuluvad planeerimise ja maakasutuse valdkonda, aga samas on need varieeruvad. Näiteks käsiteltakse küsimusi õiguslikust, majanduslikust, kultuurilisest, ökoloogilisest või juhtimise aspektist ja tegeletakse nii teoreetiliste kui ka praktiliste küsimustega. "Sellelt kongressilt leiavad endale vajalikke teemasid kõik need, kes tegelevad maakasutuse küsimustega. Suur rõõm on selle üle, et selline oluline maakasutuse teemat käsitlev üritus leiab aset Eestis ja sealjuures veel Tartus," sõnas Eesti Maaülikooli maakorralduse ja geodeesia õppekava juht ning ürituse eestvedaja Evelin Jürgenson.
Lähemat infot leiab AESOP 2022 veebilehelt.