Uudised

Mitmed Eesti Maaülikooliga seotud rekordid jõudsid raamatusse

Mets Järvseljal

Ilmus Eesti loodusrekordeid tutvustav mahukas raamat "Meie Loodusrekordid. 865 kõige-kõige fakti Eestimaa loodusest," milles tutvustatakse kõiki praeguseid ja teadaolevaid kodumaised loodusrekordeid. Teosest leiab ka mitmeid maaülikooliga seotud rekordeid. 

Kaante vahelt leiab põnevaid rekordeid, alates Eesti vanimast linnupesast kuni Väinamerest püütuid maailma vanima säinani välja. Raamatust leiab nii eluslooduse kui eluta looduse rekordeid, kõik Marek Vahula poolt põnevate tekstidena kirja panduna. Rekordeid koguti seitsme ja poole aasta jooksul.

Muuhulgas kirjeldatakse raamatus Eesti vanimat metsakaitseala, milleks on Järvselja ürgmetsa kvartal. Raamatust selgub ka, et suurim rekordseen on hoiul Eesti Maaülikooli kuivatatud seente kogus ja samuti asub maaülikoolis Eesti suurim putukate kogu. 

Raamat „Meie Loodusrekordid“ sisaldab 865 fakti ja maht on 260 lehekülge. Vabamüüki jõuab teos 16.-17. augustil ja seda saab soetada nii Rahva Raamatu kui Apollo kauplustest/veebipoest ja ka väiksemate edasimüüjate vahendusel.