Uudised

Galerii: maaülikoolis algas välistudengite kohanemisnädal

Välisüliõpilaste jaoks algab õppeaasta alati juba augusti lõpus. Et teha neile Eesti eluga harjumine natukene lihtsamaks, korraldab õppeosakond kohanemisprogrammi, mille jooksul tutvutakse Eesti Maaülikooli linnaku ja õppesüsteemiga, kohaliku keele ja kultuuriga ja kindlasti avastatakse ka Tartu linna.

Välistudengite kohanemisnädal algas 29. augustil ja kestab kuni 2. septembrini. Sellel aastal on programmis juba traditsiooniliseks saanud eesti keele tund, linnaku- ja linnatuurid, aga ka Eesti Rahva Muuseumi külastus ja Tartu Seikluspargis turnimine. 1. septembril toimub ka EMÜ rektori Mait Klaasseni vastuvõtt uutele välisüliõpilastele.

Kraadiõppesse on tulemas kõige enam üliõpilasi Soomest, neile järgnevad Nigeeria ja Pakistan. Tore on näha, et meie ingliskeelsele Keskkonnajuhtimise kliimamuutuse tingimustes õppekavale on astunud viis eestlast, kes niimoodi Tartus väga huvitava rahvusvahelise kogemuse saavad.

Vahetusüliõpilasi tuleb kõige rohkem Prantsusmaalt, Poolast ja Hollandist. Kokku on sügissemestril oodata umbes 150 uut välisüliõpilast 31 erinevast riigist. Anname endast parima, et nad end siin koduselt tunneks. Kohanemisnädala kavaga saab tutvuda SIIN