Uudised

Galerii: maaülikooli pere tervitas uut õppeaastat

Foto: Risto Mets
Rektor andmas üle ülikooli teklit

Eesti Maaülikool alustas täna uut õppeaastat piduliku aktusega, mis toimus Eesti Maaülikooli spordihoones.

Rektor Mait Klaassen sõnas enda kõnes, et ees on ootamas palju põnevat. "Tulemas on palju uut ja huvitavat, põnevaid olukordi ja tutvusi. Kuid tuleb meeles pidada, et teekond ei saa olema kerge, sest hea haridus nõuab palju tööd. Takistuste ees ei tohi keegi tagasi põrkuda, sest maaülikooli pere on ühtne ja üksteist toetatakse igas olukorras," rääkis Klaassen. 

Rektori sõnul on maaülikooli tudengid tööturul väga olulised: "meie erialad on seotud inimeste heaoluga - toidu, loomade ja loodusega. Siiski ei tohi unustada, et ülikoolielu annab teise osa haridusest - sidemed, tekivad paarid ja sõpruskonnad. Võtke ülikoolielust kõik ja ärge andke alla." 

Tartu abilinnapea Raimond Tamm rõhutas, et Tartu on suurepärane linn, mis hindab keskkonnasõbralikkust ning soovitas 2024. aastal nautida kõiki Euroopa kultuuripealinna üritusi ja tegevusi. Lisaks tõi Tamm välja, et on uhkusega Eesti Maaülikooli vilistlane. 

Lisaks esinesid tervitustega õppeprorektor professor Endla Reintam, üliõpilasesinduse esimees Helen Kõnd ja vilistlaskogu juhatuse liige Marko Kass. Meeleolu aitas luua maaülikooli kammerkoor Camerata Universitatis Seidi Mutso juhatusel. Traditsiooni kohaselt andis rektor kõrghariduse esimese astme õppekavade parimatele sisseastujatele üle ülikooli tekli.