Uudised

Üliõpilased ja töötajad saavad osaleda startup ideede arendusprogrammis

26. septembril algab virtuaalse häkatoniga projekti NOBALIS startup ideede sügisene arendusprogramm. Oodatud on nii üliõpilased kui akadeemilised ja mitteakadeemilised töötajad. 

European Institute of Technology (EIT) poolt rahastatava projekti NOBALIS (Nordic Baltic Universities boosting entrepreneurial and innovation support systems) eesmärgiks on ettevõtlus- ja innovatsioonialase institutsionaalse võimekuse parandamine. Projekti ettevõtluse ja innovatsioonivõimekuse arenguprogramm pakub sügisel tuge toidu, biotehnoloogiate ja bioressursside iduettevõtete loomiseks läbi häkatoni, mentortoe ja äriideede konkursi.

Projekti taust

NOBALIS on 2022. aasta suvel alanud ja Euroopa Liidu poolt läbi EIT HEI Initiative: Innovation Capacity Building for Higher Education programmi (II rahastusring) rahastav projekt, mida koordineerib EIT Raw Materials. EIT HEI Initiative algatus on EIT uue strateegia üks võtmeosi. Algatuse eesmärgiks on kõrgharidusasutuste toetamine ekspertiisi, arengunõustamise, rahastuse ja ligipääsuga innovatsiooniökosüsteemile ning läbi institutsiooni innovatsiooni tegevusplaani nende ettevõtlus- ja innovatsiooni alase võimekuse parendamine. Projekti NOBALIS viib läbi seitsmest Põhja- ja Baltimaade organisatsioonist koosnev konsortsium, mille partneriteks on Eesti Maaülikool, Latvia University of Life Sciences and Technologies, Linnaeus University, Norwegian University of Life Sciences, Swedish University of Agricultural Sciences, Ard Innovation, Baltic Innovation Agency.

Projekti sisu

Projekt on jagatud kaheks faasiks: jaanuar 2023 (300 000 eurot)- juuni 2024 (900 000 eurot). Esimeses faasis sügisel 2022 viiakse läbi ettevõtluse ja innovatsioonivõimekuse arenguprogramm üliõpilastele ja töötajatele koos iduettevõtete loomise ja mentortoege. Samuti toimub ettevõtlus- ja innovatsiooniga seotud kursuste kaardistus, pakutakse tuge nende sisu ja tööriistade arendamiseks, aset leiab innovatsiooni ja partnerluste alaste praktikate, struktuuride ja poliitikate kaardistus ning ettevõtluspartnerluste tegevustest ülevaate tegemine ja ideepanga loomine.

Startup ideede arendusprogramm sügisel 2022

Üliõpilased, akadeemilised ja mitteakadeemilised töötajad on oodatud osalema sügisesel äriideede arendusprogrammis. See algab 26. septembril toidu- ja bioressursside virtuaalse häkatoniga. Registreerimine toimub kuni 15. septembrini SIIN

Häkatonile järgnevad mentoritega kolm arengupäeva (20. oktoober, 10. november, 1. detsember) ja ideede esitlus demopäeval (15. detsember). Osalemisest huvitatud, kuid kellel ei ole ideed või kellel ei ole võistkonda, võtke ühendust anne.poder@emu.ee või tulge 13. septembril kell 17.15 Kreutzwaldi 1a ruumi 0015. Töötajad, kellel on idee, millega võiksid üliõpilasvõistkonnad tegeleda, võtke samuti ühendust eelveval aadressil. 

 

Kontakt:

Teadur Anne Põder, Dr

Maamajanduse ökonoomika õppetool

anne.poder@emu.ee

www.nobalis.eu