Uudised

Ülikooli rahvusvahelistumine annab hoogu ka eesti keele õppimisele

Mika Keränen anatoomiamuuseumis

Ülikoolis suureneb välisüliõpilaste hulk ja nendega koos ka eesti keele kui võõrkeele õppimise vajadus. Septembrist õpetab meie välisüliõpilasi Mika Keränen, kes tunneb Tartu ülikoolist saadud erialase hariduse ning oma pika Tartu elu- ja kirjanikukogemuse tõttu eesti keelt ja meelt nii välismaalase kui kohaliku vaatenurgast.

Mika on töötanud ka eesti ja soome keele õpetajana, seega on üliõpilaste õpetamine tuttav. Ka maaülikool on omane, sest Tartusse tuli Mika algselt sooviga õppida tollases põllumajandusülikoolis metsandust ja maastikuarhitektuuri. Mika Keräneni parim plaan sel õppeaastal on rakendada oma loovust ja oskusi õppejõuna ning edendada eesti keelt ja kultuuri välisüliõpilaste seas.

Pärast esimest kohtumist loomaarstiõppe soomlastest üliõpilaste, vene emakeelega eesti, ja maailma eri paigust pärit inglise keeles õppivate üliõpilastega on keele- ja kultuuriõppe perspektiiv maaülikoolis avar nagu vaade Torni ühiselamu katuselt. Keelekeskus soovib kolleeg Mikale uhket tuult tiibadesse!