Uudised

Raamatukogus saab näha Silver Vahtre "Uuestisündi"

Maaülikooli raamatukogus on avatud näitus kunstnik Silver Vahtre graafilistest töödes nimega "Uuestisünni nimi".

Rektor Mait Klaassen meenutas, et Silver Vahtre lõi maaülikooli tellimusel ühe tööde seeria hulga aastaid tagasi ning tema töid on kingitud maaülikooli kõige olulisematele koostööpartneritele. "Nüüd oli aeg küps paluda kunstnikul luua uus seeria."

Silver Vahtre märkis, et uut sarja looma innustas teda rektor Mait Klaassen ja ta võttis selle soovi rõõmuga vastu. Sari koosneb kuuest tööst. Teema ise on sama nagu eelmise seeria puhul: maailm, loodus, taastärkamine, uuestisünd.

"See on väga oluline asi, mida te siin maaülikoolis teete," kiitis näituse avamisel käinud kunstiajaloolane Enriko Talvistu ülikooliperet. Silver Vahtre töid iseloomustas ta sõnadega: "Kunstnikul on terav joon." Talvistu lisas, et taolisi seeriaid ja kunstimappe oli väga populaarne teha aastatel 1920 - 1930, kui praegu on sellised seeriad väga harvad.

Maaülikooli tellimusel kujundas Silver Vahtre graafilise sarja "Maailmast ei pääse keegi välja" 2003. aastal. Töid sarjast "Uuestisünni nimi" kingib ülikool eksklusiivselt tänuavaldusena erakordsete saavutuste eest.